Eesti Energia juhid lubavad firma mainet parandada

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhid Margus Kaasik ja Sandor Liive.
Eesti Energia juhid Margus Kaasik ja Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Eesti kõige väärtuslikum firma Eesti Energia, mis aasta-aastalt näitab aina paremaid majandustulemusi, on samal ajal avalik peksupoiss, kelle küsitava väärtusega äritegevusele viitas isegi president iseseisvuspäeva kõnes.

Eesti Energia juhatuse liikmed Sandor Liive ja Margus Kaasik lubasid esmaspäeval ajakirjanikele, et teevad tööd ettevõtte maine parandamiseks.

«Eks maine sõltub ajakirjanike tööst, mida täna kirjutate, sellest sõltub väga palju,» ütles Liive ajakirjanikele.

«Eesti Energia on firma, mis kohalikust monopolist on saanud rahvusvaheliseks energiafirmaks, kes suudab oma kogemust ära kasutada, selle üle tuleb uhkust tunda,» lisas Liive.

Liive lisas, et avalikkuse silmis on Eesti Energia kohalik elektrimonopol, mis maksab riigile dividende.

«Eks kõik keeravad juurde, ütlevad, et andke liitumist tasuta,» ütles Liive.

Liive lisas, et võib-olla pole firma suutnud oma sõnumeid inimesteni viia. «Kui kõlama jääb kasuminumber, siis inimene vaatab, et kõik läheb kodus kallimaks ja tekib tunne, et ta maksab meile, kuigi kasvanud on taastuvenergia tasu ja elektriaktsiis,» arutles Liive.

«Kõik, kes avalikus meedias midagi arvavad, mõjutavad meie mainet, Lembit Kaljuvee paneb ka takka,» märkis Liive.

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul peaks elektrituru avanemise järel firma maine paranema, sest siis kujuneb elektrihind börsil ega ole enam kusagil kellegi poolt määratud. Kaasik möönis, et elektribörsiga kaasnev hinnatõus suurendab rahulolematust.

Mullu suvel tehtud Faktum-Ariko küsitluses selgus, et Eesti Energia on kõige vihatum energiafirma ja veemajanduse firma, mida Eesti elanikud usaldavad kõige vähem.

Reedel peetud iseseisvuspäeva kõnes ütles Toomas Hendrik Ilves, et kahtleb, kas riik peaks igal aastal võtma Eesti Energiast suuri dividende, kui elektrivõrguga liitumine võib mõnele maal alustavale firmale minna maksma pool miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles