Pevkur saatis tööturu osapooltele lepituskirja

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Stanislav Moshkov

 Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis täna tööandjate keskliidule, kaubandus-tööstuskojale, mmetiühingute keskliidule ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsioonile TALO kirja, milles teeb sotsiaalpartneritele ettepaneku taastada volitused töötukassa ja haigekassa nõukogudes ning leppida lähinädalatel kokku lahendused ning vajalikud seadusemuudatused erimeelsuste lahendamiseks.

 «Esimeses järjekorras tuleb loomulikult taastada töötukassa ja haigekassa nõukogu normaalne töö, mistõttu ma väga loodan, et tööandjate keskliit nimetab esimesel võimalusel oma esindajad mõlema kassa nõukokku. Samas möönan, et on küsimusi, mis on nõukogusse tagasitulemisega vältimatult seotud ning seetõttu on mõistlik osapooltel lähinädalatel maha istuda ja asjad selgeks rääkida,» märkis Pevkur.

Pevkuri sõnul näitas eelmisel nädalal toimunud tööandjate keskliidu volikogu koosolek, et konstruktiivne, sotsiaalpartnerlust väärtustav koostöö Eesti Töötukassa ja Eesti Haigekassa juhtimises on võimalik.

Pevkuri sõnutsi on ka valitsuse arvates tööjõu maksukoormus liiga kõrge ning seda tuleb alandada, ootamata ära muuhulgas 2015. aastal jõustuvat tulumaksualandust.  Pevkur kinnitas, et valitsuse eesmärk on vähendada maksemäära alates 1. jaanuarist 2013. «Maksemäära kinnitamise eelduseks peab olema makromajanduslik prognoos ning tööturu arengu prognoos, mis on rahandusministeeriumis valmimas lähikuudel,» märkis Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles