Elcoteq Eesti sai uue omaniku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteqi tehas Tallinnas
Elcoteqi tehas Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Prantsuse päritolu tööstuselektroonika valmistamise teenuse pakkuja Éolane omandas ASi Elcoteq Tallinn aktsiad, mis kuulusid nüüdseks pankrotistunud elektroonika valmistamise teenust pakkuvale kontsernile Elcoteq SE.

Omanikuvahetuse tõttu muutub lähiajal ka ASi Elcoteq Tallinn ärinimi ASiks éolane Tallinn.
Éolane kontserni peadirektor Marc Pasquieri sõnul on tegevuse laiendamine Põhja-Euroopas Éolane ́i strateegiline otsus, mis võimaldab keskenduda uutele turgudele ja teenindada Põhjamaades asuvaid kliente.

Tema sõnul soovib Éolane Tallinna tehases pakutavate teenuste hulka veelgi suurendada ja arendada Tallinna tehasest välja tugev ning iseseisev üksus, mis pakuks olemasolevatele ja uutele klientidele nii toote-kui testiarenduse, tootmislahenduste, sobilike komponentide hankimise, tootmise kui ka müügijärgse teenindusega seotud teenuseid.

2400 töötaja ja 300 miljoni eurose aastakäibega Éolane on 1975. aastal asutatud prantsuse päritolu juhtiv elektroonika valmistamise teenuse pakkuja. Éolane pakub klientidele nii elektroonika valmistamise teenust (Electronic Manufacturing Services - EMS) kui ka elektroonikatoodete disaini, arenduse ja valmistamise teenust (Original Design Manufacturer – ODM) Prantsusmaal, Hiinas, Marokos ja Tuneesias asuvates tehastes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles