Eesti Energia hakkab vabaturu lepinguid müüma septembris

Andrus Karnau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles, et ettevõte alustab vabaturulepingute aktiivset pakkumist septembris.

Elektrienergia kallineb kodutarbijaile uuest aastast umbes 50 protsenti. Rink märkis, et ei saa anda lubadusi pakkumiste kohta, mida Eesti Energia hakkab tegema, kuid tõenäoliselt saab elektrienergia hind olema umbes 4,5 senti kilovatt-tunni eest. Praegu on see kolm senti.

Firma avab elektrienergia müügilepingute sõlmimiseks internetilehe, samuti hakkab Eesti Post pakkuma postkontoreis Eesti Energia lepinguid.

Eesti Energia hakkab pakkuma kolme tüüpi lepinguid: fikseeritud hinnaga, hind sõltub börsihinnast ja kahe esimese kombinatsioon.

Kui inimene ei taha või ei viitsi, ei pea elektrimüüjat valima. Sel juhul müüb elektrienergiat jaotusvõrgu ettevõte börsihinnaga.

Kõik Eesti kodutarbijad ja väikefirmad võivad selle aasta lõpus valida endale ise elektrimüüja.

Uuest aastast tuleb elektriarvestinäit teatada võrguettevõttele, kuid arve esitab inimesele elektrimüüja. Ehk kui inimene hakkab näiteks elektrit ostma Imatra Elektrilt, siis arvestinäit tuleb teatada Eesti Energia jaotusvõrgule, kuid arve esitab Soome firma.

Eesti elektriturg avaneb 1. jaanuaril 2013. Praegu ostavad elektrit vabaturult vaid suurfirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles