Briti reservväelased kutsutakse olümpiat turvama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad
Olümpiarõngad Foto: Postimees/Scanpix

Sel suvel kutsutakse olümpiaobjektide kaitseks teenistusse enam kui 2000 Briti reservväelast. Tegemist on suurima rahuaegse turvaoperatsiooniga Suurbritannia ajaloos.

Kaitseminister Philip Hammond ütles, et reservväelased moodustavad 15 protsenti Londoni olümpia turvamisse kaasatud sõjaväepersonalist.

Hammond selgitas, et valik tehakse «vabatahtlikkuse alusel».

Kokku osaleb rajatiste kaitsel 13 500 sõjaväelast, koos tsiviilisikutega on turvatöötajate armee kokku vähemalt 23 700-liikmeline.

Londoni olümpia turvaeelarve on tänaseks kahekordistunud ja ulatub 553 miljoni naelani.

Hammond ütles parlamendi alamkojas: «Me mõtlesime tükk aega ja väga põhjalikult, kas on ikka õige reservväelasi olümpia ajaks teenistusse kutsuda.»

Ta lisas, et kasutatakse vaid neid reservväelasi, kes on vabatahtlikult nõus sellist ülesannet täitma – ja kelle tööandjad saavad 17-päevase sündmuse ajaks vabaks lasta.

Üheks olümpia tulipunktiks on küsimus, kui hästi laabub sõjaväe, turvafirmade ja politsei koostöö.

Sel nädalal testivad politsei ja kiirreageerimisüksused oma valmisolekut mastaapse lavastatud terrorirünnaku raames Londoni metroos.

Manöövri käigus üritatakse imiteerida kahe kõige rahvarohkema augustikuise päeva sündmusi Londonis. Operatsiooni kese on mahajäetud Aldwychi metroojaam.

Olümpia turvateenistuse koordinaator Chris Allison ütles: «Me tahame olla veendunud, et meil on õiged inimesed õiges kohas, et me mõistame teineteist, et me suhtleme omavahel õigetel tasanditel ja korrektselt.»

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles