Bensiini hind tõusis jälle

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Toomas Huik.

Eesti mootorikütuste jaemüügituru hinnaliider Neste tõstis taas bensiini hinda 50 sendi võrra liitri pealt, peagi järgnes Nestele Olerex ja veidi aja pärast ka Statoil.


Enimmüüdav bensiin 95 kallines 50 senti ja maksab automaatanklates nüüd 12.30 liiter. Beniini 98 liitri hind on 12.80 ja see tõusis 30 senti.

Diislikütuse hind jäi samaks ja selle eest tuleb välja käia endiselt 13.30. Teenindusjaamades on kütuseliiter 25 senti kallim.

Neste peadirektor Indrek Kaju ei soovinud hinnatõusu pikemalt kommenteerida, mainides põhjusena vaid sisseostuhindade tõusu.

Viimati tõstis Neste kütusehindu 6. jaanuaril, olles enne seda 2. jaanuaril neid langetanud.Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles hinnatõusu põhjenduseks, et nafta hind on viimase nädala jooksul oluliselt tõusnud, lähenedes uuesti tasemele 50 USD/bbl.

«Hinnatõus maailmas on toimunud paljuski tänu aktsiaturgude tõusule. Samuti on OPEC andnud selge signaali, et nafta tootmist on vähendatud ka tegelikkuses ja vajadusel kärbitakse tootmist veelgi,» selgitas Moppel.

Ta lisas, et hinnatõusu on aidanud pidurdada laovarude jätkuv kasv USA-s ja tarbimise madalseis.

Eesti Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo ütles, et mootorikütuste sisseostuhinda on enim mõjutanud USA dollari ja Eesti krooni kursi tõus ja mootorikütuste valmistoodete kallinemine maailmaturul. «Surve hinnatõusuks on olnud tugev juba viimastel nädalatel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles