Swedbank: Tallinna börs hulbib käibeta

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hoolimata kergest tõusust nädala lõikes napib Tallinna börsil käivet ja mahajäämus Euroopast süveneb, märgib Swedbanki analüüs.

«Võrreldes eelmise nädalaga kerkis börs 3 protsenti. Kuigi eelmiste nädalate börsiralli jätkus, ei näe me sellele käibe poolt toetust ning jätkub mahajäämus Lääne-Euroopast,» kirjutab analüütik Risto Hunt.

Aktiivseimalt kaubeldi sel nädalal Tallinna Kaubamaja ja Tallinki aktsiatega. Viimane neist avaldas korralikud neljanda kvartali tulemused, ent nädalases võrdluses aktsia hind ei muutunud.

«Huvitavad muutused leidsid aset ehitussektoris, kus Merko aktsia kasvas nädalaga 7 protsenti, Nordecon aga langes 3 protsenti,» märgib Hunt. «Erinevuse põhjustas suures osas suurinvestorite positsioonimuutus nädala esimesel poolel.»

Merko teatas sel nädalal 6 miljoni euro väärtuses varade mahakirjutamisest, Nordecon aga 7,2 miljoni eurosest ehituslepingust Tartu Ülikooliga.

3-protsendise tõusuga jätkas ka Silvano Fashion Group, mille käive jäi siiski panga hinnagul tagasihoidlikuks. Tugeva 11-protsendise tõusu tegi Harju Elekter tänu agressiivsele müügile nädala esimesel poolel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles