Krediidikindlustus: pahad asjad toimuvad väljaspool Baltikumi

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti ja Leedu.
Eesti, Läti ja Leedu.

Rahvusvaheline krediidikindlustusselts Coface ootab käesolevalt aastalt majanduse jahenemist, ent peab Baltikumi väljavaateid suhteliselt heaks.

«Meie prognoosime käesolevaks aastaks üldist majanduse kerget jahenemist, keeruline on Lõuna Euroopas,» märkis Coface Eesti esindaja Kairi Vaade-Kuusemets. «Raskused ootavad ees ka Kesk-Euroopat. 2011 oli taastumise ja kasvu aasta, 2012. aastal majanduskasv aeglustub.»

Eesti, Läti ja Leedu väljavaated on aga ettevõtte hinnangul suhteliselt head. «Võib öelda, et pahad asjad sünnivad väljaspool Baltikumi,»  lausus Vaade-Kuusemets. «Meie majandused on väikesed, tagasilöögid olid rängad, samas on meie taastumine tänu meie väiksusele olnud kiire. Me ei suuda konkureerida suurtootjatega, kuid meie ettevõtete potentsiaal on nišiturud ja -tooted, kus ei oma tähtsust odav masstootmine.» 

Millel prognoos põhineb? «Monitoorime igapäevaselt väga suurt hulka ettevõtteid, teeme taustauuringuid ja krediidiraporteid. Sealt näeme Balti ettevõtete jätkuvalt paranevaid finantstulemusi. Hea märk on ka see, et maksehäireid on Balti riikides vähe.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles