EASi nõukogu lubas Alajõel juhatuses jätkata

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi juhatuse liige Maria Alajõe
EASi juhatuse liige Maria Alajõe Foto: Toomas Huik

Kuigi EASi juhatuse liikme Maria Alajõe  leping lõpeb märtsis ja juba on leitud talle ka asendaja, otsustas sihtasutuse nõukogu Alajõega uue lepingu sõlmida.

EASi nõukogu esimehe Mart Einasto sõnul tõstatas nõukogu eilsel istungil teema, et Alajõega tuleks uus leping sõlmida. Asi pandi kohe ka salajasele hääletusele ja ta valiti EASi juhatuse liikmeks tagasi.

Ülejäänud kaks juhatuse liiget oma kohta aga ei säilita. Juba jaanuari lõpus lahkus ametist Tarmo Leppoja ja 23. märtsil peaks olema viimane tööpäev Kristjan Kitvelil.

Küsimusele, miks Alajõega otsustati uus leping sõlmida, jäi Einasto vastuse võlgu. Küsimusele, kas mängus oli ministri käsi, nõukogu esimees jaatavalt ei vastanud. «Ministri nähtamatu käsi minu peas käinud ei ole, võib-olla on käinud teistes peades,» sõnas ta.

Jaanuaris ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et tema soov on näha EASi juhtide seas uusi nägusid, kuna sihtasutus vajab tõsiseid muutusi. Tänaseni Singapuris viibivat ministrit eile tabada ei õnnestunud.

Esialgu oli otsustatud, et EASi juhatus jätkab kolmeliikmelisena, kuid nüüd jääb see neljaliikmeliseks. Uuest kuust liituvad sihtasutusega Swedbankis töötanud Krõõt Kilvet ja justiitsministeeriumi praegune asekantsler Martin Hirvoja. Juhatuse esimehena jätkab Ülari Alamets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles