Arreteeriti Olympuse endised juhid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympuse endine president Tsuyoshi Kikukawa.
Olympuse endine president Tsuyoshi Kikukawa. Foto: SCANPIX

Jaapani digitaalmeediaettevõtte ja kaamerate tootja Olympus kolm endist juhti ning neli töötajat on arreteeritud süüdistatuna Jaapani finantsinstrumentide ja börsi seaduse rikkumises.

Arreteeritute hulgas on Tsuyoshi Kikukawa, kes oli Olympuse eesotsas 10 aastat kuni eelmise aastani, investeerimisüksuse ja siseauditi endine juht Hideo Yamada ja endine asepresident Hishashi Mori, kirjutab Bloomberg. Olympuse endisi juhte süüdistatakse finantstulemuste võltsimises ja firmaväärtuse ebaõiglase väärtuse kajastamises.

Uurimisorganid arreteerisid ka Akio Nakagawa, keda peetakse Olympuse kahjumite peitmise skeemi väljatöötajaks ja veel kolm isikut.

Olympuse skandaal sai alguse eelmise aasta 14. oktoobrist, kui ettevõttest löödi minema tegevjuht britt Michael Woodford. Woodford oli sellel kohal olnud vaid pool aastat.

Kaks nädalat hiljem astus tagasi nõukogu esimehe, presidendi ja tegevjuhi kohalt Tsuyoshi Kikukawa.

8. novembril tunnistas Olympus, et ettevõtte raamatupidamispraktika on olnud ebasobiv ning seda raha kasutati investeerimistest saadud kahjumite katteks.

Tegemist on ühe suurema ja kestvaima kahjumipeitmisega Jaapani ettevõtluse ajaloos, kirjutas The Wall Street Journal novembri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles