Saksa rahandusminister hoiatab Kreeka «põhjatu augu» eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Schäuble.
Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksa rahandusminister hoiatas kolmapäeval, et Berliin ei ole valmis kallama raha Kreeka «põhjatusse auku».

«Tahame teha kõike, mida saame, et Kreekat aidata... saame aidata, aga me ei kavatse põhjatusse auku raha kallata,» ütles Wolfgang Schäuble raadiojaamale SWR.

«Oleme alati öelnud, et enne lõpliku otsuse langetamist peavad kõik tingimused täidetud olema ja et aeg on otsakorral. Kahtlen, kas kõik tingimused täidetud on,» lisas minister.

Ta kritiseeris Kreeka konservatiive, kel on aprillikuiste valimiste eel arvamusküsitluste kohaselt suur edumaa. Schäuble sõnul see edumaa ongi probleem.

«Kui vaadata olukorda Kreeka sisepoliitikas... tekib küsimus: kes tagab, et see, mida me praegu otsustame, ka pärast valimisi kehtib?» ütles minister.

Teisipäeval ütles eurogrupi juht, Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker, et euroala rahandusministrid asendavad kolmapäevase kohtumise konverentskõnega, sest Kreeka pole uue, 130 miljardi euro suuruse abipaketi eeltingimusi täitnud.

Kreekal on abirahaga kiire, sest 20. märtsil tuleb tal tasuda 14,4 miljardit eurot vanu võlgu ja selleks on tal vaja uut laenumakset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles