Eesti mobiilifirmad on hädas kaablivargustega

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaablirull.
Kaablirull. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Elisa, EMT ja Tele2 kutsuvad inimesi üles tähelepanelikkusele kaablivarguste suhtes, sest viimasel ajal ei möödu nädalatki, kui mõnelt operaatorilt ei varastataks vaskkaablit.

Kaablivarguse tõttu jäävad kliendid piirkonniti tundideks ilma mobiiltelefoni ühendusest, internetist ja lauatelefoniteenustest.

Keerulisematel juhtudel võib katkestus ulatuda päevadeni ning korduvate varguste korral võib operaator olla sunnitud hakkama tugijaamale uut kohta otsima, mis aga ei pruugi enam olla piirkonnas levi tagamiseks optimaalne. Ühesugused probleemid puudutavad nii Elisa, EMT kui ka Tele2 kliente.

Mobiililevi katkemine piirkonnas on väga tõsine teema, sest kliendil pole võimalik hätta sattudes lähedaste ega sõprade poole pöörduda. Säilib vaid võimalus eluohtlikus situatsioonis SIM-kaart eemaldada ja hädaabinumbrile helistada.

Firmade teatel on üha enam sagenenud kaablivargused korterelamute trepikodadest, hoonete välisseintelt ja antennidelt.

Sagenenud on juhtumid, kus trepikojast või hoone seinalt lõigatakse läbi kõigest meetri pikkune jupp vaskkaablit. Selle taastamiseks tuleb operaatoril välja vahetada aga kogu kaabliliin. Seetõttu on klientidele teenuste kasutamine tundideks häiritud ning ka ettevõttele tekitatud kahju on suur.

Elisa, EMT ja Tele2 paluvad inimestel jälgida oma kodumaja ümbruses ja trepikodades ringi käivate inimeste tegevust ning kahtlasest tegevusest kohe politseid teavitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles