Ehitusmeeste praak tühjendab valla rahakotti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusmeeste praak ohustas koolilapsi.
Ehitusmeeste praak ohustas koolilapsi. Foto: Corbis / Scanpix

Jõhvi vald on hädas ehituspraagiga, kohaliku kooli spordihoone ehitus tõi koolis päevavalgele puuduliku südametunnistusega ehitajate praagi, mille likvideerimiseks kulub miljoneid.

Jõhvi gümnaasiumi spordihoone projektijuht Märt Marits ei oska seda teisiti nimetada kui kohutavaks rägaks, mis kahe hoone kommunikatsioonide ühendamise ajal kooli poole pealt välja tuli, kirjutab Põhjarannik.

Keldrikorruse koridoris avastati, et üks paneel ripub laste peade kohal kui Damoklese mõõk ning ootab allakukkumist, kuna nelja toetuspunkti asemel oli ehitaja piirdunud kahega.

Maritsa sõnul on selline eluohtlik praak leidnud aset koolis aastate jooksul toimunud lisaehitustööde käigus. «Tuli üks firma ja tegi oma lõigu ära, siis tuli teine - ega terviklikku pilti olnud asjast kellelgi ning töö käis ka nii, kuidas südametunnistus lubas,» selgitas ta.


Marits ei süüdista sellistes eluohtlikes puudustes koolijuhte, sest ühelgi allasutuse juhil ei jätku jõudu ja teadmisi selleks, et ka ehitusel asjatundja olla.

Vallal tuleb puuduste likvideerimiseks leida ligi 10 miljonit krooni. «See summa oleks olnud palju väiksem, kui kooli poole peal poleks sellist räga olnud,» kinnitas Marits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles