McDonald's astub sammu sigade vabaduse suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonalds nõuab emisepuuridest loobumist
McDonalds nõuab emisepuuridest loobumist Foto: SCANPIX

Nõtkutades põlvi loomakaitsjate ees teatas McDonald's, et nõuab sealiha tarnijatelt edaspidi emisepuuridest loobumist, mida kritiseeritakse liikumisvabaduse ebainimliku piiramise pärast.

Firma teatas eile, et võtab oma tarnijatega ühendust ning paneb viimastele südamele alternatiivsete plaanide arendamise sigadega ümberkäimiseks.

Ajakava ja üksikasjad tahab McDonald's avalikustada juba maikuus.

«McDonald's soovib, et meie tarneketis lõppeks tiinete emiste hoidmine puurides,» ütles McDonald'si tarneketihalduse vanemasepresident Põhja-Ameerikas Dan Gorsky.

Gorsky ütles, et emisepuurid ei kujuta endast «jätkusuutlikku tootmissüsteemi».
USA suurim loomakaitseselts Humane Society of the United States tervitas otsust, mis on nende sõnutsi «oluline ja lootustandev».

Loomade eetilise kohtlemise eest võitleva organisatsiooni PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) pressiesindaja Lindsay Rajt ütles, et on rõõmus uudise üle, et McDonald's on kaugenemas «raudse neitsi» puuride praktikast, kuid väitis, et McDonald's peab parandama ka kanade kohtlemist USAs.

McDonald's on üks maailma suurimaid sealiha ostjaid, millest valmistab peekonit, vorste ja McRib võileibu.

Samm sai astutud pärast seda, kui teised firmad – nende hulgas Cargill, Smithfield Foods, Burger King ja Hormel – teatasid, et hakkavad ostma sealiha farmeritelt, kes kasutavad suuremaid puure või sulgusid.

Kriitikale vaatamata õigustas USA Riiklik Sealiha Komitee (National Pork Board) siiski emisepuuride kasutamist.

«Emiste eest hoolitsemiseks on mitmeid viise, emisepuurid kaasa arvatud,» seisab organisatsiooni pressiteates. «Igal emiste hoidmise viisil, sealhulgas puuridel, sulgudel, aedikutel ja karjamaadel, on emiste healolu seisukohast omad plussid ja miinused, mida iga farmer peab arvestama.»

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles