Schäuble: Kreeka reformikava on ebapiisav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütles reedel, et Kreeka reformilubadused pole piisavad ega kahanda selle riigivõlga jõukohaseks peetavale tasemele.

«Schäuble ütles, et praeguste plaanide puhul ei täida Kreeka eesmärki vähendada võlga 2020. aastaks 120 protsendini SKT-st,» vahendas rahandusministriga kohtunud konservatiivne parlamendisaadik.

Teise kohtumisel osalenud allika sõnul ütles minister, et Kreeka võlg kahaneb olemasolevate plaanide rakendamise korral 136 protsendini sisemajanduse koguproduktist.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on öelnud, et Kreeka peab vähendama oma võlga 2020. aastaks 120 protsendini, et sellega oleks võimalik toime tulla. Hetkeseisuga tundub see eesmärk teostamatu ja väidetavalt olevat ka IMF, Euroopa Keskpank ja Euroopa Komisjon leppinud 125 protsendiga.

Schäuble avaldus viitab, et Kreekalt oodatakse võlakoorma kärpimist veel 10-11 protsendipunkti võrra, mis rahas tähendab umbes 20 miljardi euro suurust kokkuhoidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles