Elisa Eesti: ACTA on osutunud sütikuks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA-vastane meeleavaldus.
ACTA-vastane meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Elisa Eesti leiab, et ACTA ümber käiv diskussioon on tervitatav, sest juba mõnda aega on kuhjunud nii Eestis kui mujal maailmas lahendamata vastuolud ühelt poolt suuresti eelmise sajandi kespaigast pärinevate autoriõiguste konventsioonidel põhinevate autoriõiguste regulatsiooni ja teisalt tänapäeva tehnoloogiliste võimaluste ning inimeste vajaduste vahel.

«ACTA on osutunud seega pigem sütikuks, mille keeramine ühiskonnas ja ettevõtluses kogunenud pingete sasipuntra lõhkema pani,» vahendas Elisa suhtekorraldusjuht ettevõtte seisukohta.

Elisa on seisukohal, et iseenesest vaid ACTA vastuvõtmisest internetis inimeste tegemiste üle kontroll ja järelvalve tõenäoliselt ei muutu. Küll aga on ACTA vaid osa laiemast diskussioonist, kui vaba internet siis ikkagi on ja kust jookseb piir üheltpoolt inimese ja kodaniku põhiõiguste ja teisalt autoriõiguste kaitse vahel.

Elisa kinnitusel ettevõte ise oma klientide tegemisi internetis ei jälgi, kuna selleks on olemas pädevad asutused, eelkõige politsei.

«Kui Elisale teatakse pädevate asutuste poolt illegaalsest sisust või tehakse ettekirjutus selle illegaalse sisu eemaldamiseks või mingitele veebilehtedele juurdepääsu piiramiseks, (nt illegaalsete netikasiinode puhul) siis need ettekirjutused me kahtlemata täidame,» teatas Elisa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles