Starman: praegusel kujul me ACTA’t ei toeta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scan

Kaabellevioperaator Starman teatas, et kuigi autoriõiguste kaitse on ettevõtte  jaoks oluline, ei toetata ACTA lepingut sellisel kujul.

«Leiame, et selle (ACTA – toim.) rakendumine võib teenusepakkujale kaasa tuua kohustuse monitoorida oma internetiklientide tegevust, mis tõstatab teravalt privaatsuse küsimuse,» märkis Starmani kommunikatsioonispetsialist Kristi Reiland.

Starmani hinnangul oleks ACTA jõustudes olemas oht, et internetiteenuse pakkujad pannakse oma klientide tegevuse eest internetis kaasvastutama.

Reilandi kinnitusel Starman hetkel oma klientide tegevust internetis ei jälgi.

«Andmed mõne konkreetse kliendi internetikasutuse kohta koondame kokku ainult sel juhul, kui kohus või mõni jälitusasutus meilt neid seadusega sätestatud korras küsib. Sellisel juhul on meil seaduslik kohustus nõutud andmed esitada, olgu siis tegemist kriminaalasja uurimise või tsiviilvaidluse lahendamisega kohtus.

Küll jälgime liiklust Starmani võrgus tehnilisest aspektist, et tagada võrgu toimimine ja teenuste kvaliteet meie klientidele. See tähendab aga eeskätt võrgu koormuse ning võimalike tehniliste anomaaliate automaatset ja klientide jaoks täiesti anonüümset monitooringut, mitte aga mõne konkreetse kliendi tegevuse jälgimist internetis.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles