Kreeka palub eurotsoonil päästepaketti toetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos (paremal).
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos (paremal). Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos ärgitas neljapäeval eurotsooni kolleege toetama säästumeetmeid, milles riigi poliitilised liidrid uue päästepaketi saamiseks kokku leppisid.

«Pärast pikka ja rasket läbirääkimisperioodi on meil viimaks troikaga kokkulepe uues, tugevas ja usaldusväärses programmis,» ütles Venizelos. Troika tähendab Euroopa Liitu, Rahvusvahelist Valuutafondi ja Euroopa Keskpanka, kellega Kreeka päästepaketi üle läbirääkimisi peab.

Venizelos lisas, et Ateena on jõudnud ka erainvestoritega kokkuleppele võla kustutamise põhiparameetrite asjus.

«Viimaseks sammuks on meil vaja eurogrupi poliitilist heakskiitu,» ütles Kreeka minister eurotsooni kolleegidega kohtuma saabudes.

Eurotsooni juht Jean-Claude Juncker aga andis mõista, et rahandusministritel on veel lahendada liiga palju küsimusi, jõudmaks Kreeka osas neljapäeva õhtul kokkuleppele.

«Mul ei ole põhjust arvata, et täna õhtul jõutakse konkreetse kokkuleppeni,» ütles Juncker. «Kui mitte täna õhtul, siis tehakse seda järgmisel nädalal,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles