Häkkerite grupp Anonymous üritas Symantecilt raha välja pressida

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kurikuulus häkkerite grupp Anonymous väidab, et nende käes on USA turvatarkvara tootjale Symantec kuuluvate toodete lähtekoodid, vahendab välismeedia. 

Anonymous avalikustas pika kirjavahetuse oma ridadesse kuuluva liikme Yamatough’ ja Symanteci töötaja Sam Thomase vahel, milles viimane oli valmis tasuma ettevõtte nimel häkkerile 50 000 dollarit, kirjutab Yahoo.com.

Nimelt väitis häkkerite grupp, et nende valduses on Symanteci poolt välja töötatud PC Anywhere ja Norton Antiviruse lähtekoodid.

USA turvatarkvara tootja Symantec oli valmis maksma grupile 50 000 dollarit selle eest, et viimane tõestaks enda käes olevate lähtekoodide olemasolu ning hävitaks need.

Samuti soovis Symantec, et Anonymous väljastaks avalduse selle kohta, et häkkerite grupp ei häkkinud Symanteci süsteemidesse 2006. aastal.

Sam Thomas ja Yamatough alustasid omavahelist kirjavahetust üle Google gmaili konto ning väidetavalt esitas häkker Symanteci esindajale ka andmeid kõnealuste lähtekoodide olemasolu kohta.

Kui jutt läks raha peale, soovis Yamatough, et Thomas sooritaks makse läbi ettevõtte Liberty Reserve, nii et summa oleks jõudnud ühele offshore kontole. Samuti pakkus Yamatough võimalust, mille kohaselt oleks Symantec võinud raha kanda Läti või Leedu pangakontodele.

Samas otsustas häkker kirjavahetuse Sam Thomasega äkitselt siiski katkestada, kuna kahtlustas, et Symanteci esindaja Sam Thomase isiku taga on hoopis FBI.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles