Euroopa Kontrollikoda: Ignalina tuumajaama sulgemistööd hilinevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignalina tuumajaam.
Ignalina tuumajaam. Foto: iae.lt

 Leedu hilineb Ignalina tuumaelektrijaama sulgemisel paljude projektide elluviimisega ja tööde lõppetapil puutub kokku märkimisväärse rahanappusega, teatas kolmapäeval Euroopa Kontrollikoda.

«Enne rahastamise jätkamist peab Euroopa Komisjoni kaaluma olemasolevaid ressursse ja oodatavat kasu,» ütles koda, andes hinnangu tuumajaamade sulgemisele Leedus, Bulgaarias ja Slovakkias.

Ajavahemikuks kuni 2013. aastani eraldati Leedule Ignalina tuumajaama sulgemistöödeks 1,37 miljardit eurot. Euroopa Komisjon teeb ettepaneku uues finantsperspektiivis eraldada Leedule selleks 210 miljonit eurot ning lõpetada rahastamine 2017. aastal. Leedu valitsus on nimetanud seda ettepanekut vastuvõetamatuks, aga diplomaadid peavad kõnelusi rahastamise lõpukuupäeva väljajätmise üle.

Leedu esindajad ütlevad, et on kuulda võtnud Euroopa Liidu rahulolematust sulgemistööde hilinemisega. Euroopa Parlament kutsus eelmisel aastal rangemalt kontrollima jaama sulgemiseks mõeldud vahendite kulutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles