Leedu politsei tegi reidi Vilniuse taksofirmadesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod. Pilt on illustratiivne.
Taksod. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Leedu politsei, prokuratuuri ja maksuameti enam kui 100 töötajat tegid esmaspäeval reidi, mille käigus tehti enam kui 60 läbiotsimist taksofirmades, nende aktsionäride ja taksojuhtide kodudes, kuna neid kahtlustatakse maksudest kõrvalehoidmises.

Esialgseil andmeil võib taksofirmade maksmata maksudest kogunenud raha olla liikunud varimajandusse ja edasi seaduslikku ärisse. Summa arvatakse ulatuvat kümnetesse miljonitesse littidesse. See hämar äri on kestnud aastaid. Taksofirmade tegevusele seni mingeid piiranguid kehtestatud ei ole.

Uurimise all on enam kui 30 firma dokumendid. Väidetavalt on kuus inimest juhtinud firmasid varifirmade kaudu. Maksude varjamiseks lõid nad 30 firmat, millest 20 on registreeritud kahele aadressile.

Neid inimesi kahtlustatakse raha kõrvaldamises ja ebaseaduslikus omastamises, raamatupidamisandmete ja firmadokumentide võltsimises. Kokku on uurimise all vähemalt 50 inimest.

Kahtlustatavad firmad kontrollivad 70 protsenti Vilniuse taksoturust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles