Tallinnas makstakse ehitajatele vähem kui mujal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on langenud pealinna maalrite ja kipsipaigaldajate töötasu.
Kõige enam on langenud pealinna maalrite ja kipsipaigaldajate töötasu. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Pealinna kogunenud tohutu ehitustööliste hulk on nende palgad löönud allapoole kui mujal Eestis.

Vennad Ehitus tegevdirektor Agu Mutli ütles ehitusuudised.net'ile, et suur konkurents on mõjunud eriti rängalt Tallinna ehitustööliste palkadele. Tema sõnul tuleb ehitustöölistele maksta põhipalga osas 15 protsenti vähem kui aasta tagasi.

«Ent see on vaid põhipalga osa, tulemuspalga osa pole enam üldse,» märkis ta. Ka uusi töötajaid pole neil vähemalt poole aasta jooksul plaanis võtta.

Mutli sõnul on kõige enam langenud maalrite ning kipsipaigaldajate töö väärtus - kui aasta tagasi tuli maksta 60 krooni ruutmeetri eest, siis nüüdseks on sellise masstöö hind langenud 30 kroonile ruutmeetri kohta.

Abitööde hind on samuti langenud - kui varem tuli maksta 70 krooni tunnist, siis nüüdseks on 50 krooni maksimaalne hind, mida välja käiakse, märkis ta.

«Abitöölisi pole tegelikult üldse enam vaja, sest põhitöölistel on nii vähe tööd, et nood teevad hea meelega ka abitööd ära,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles