Töötajad vaidlustasid mullu sunniviisiliselt kirjutatud lahkumisavaldusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisavaldus.
Lahkumisavaldus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödunud aastal esitasid mitmed töötajad tööinspektsioonile avalduse tööandja survel allakirjutatud lahkumisavalduse tühistamiseks.

«See ei ole uudis, et töötajaid sunnitakse kirjutama omal soovil lahkumisavaldusi. Küll aga on uudne, et töötaja nõuab läbi töövaidluskomisjoni selle tühiseks tunnistamist, kuna ta ei kirjutanud avaldust omal vabal tahtel,» ütles Saaremaa töövaidluskomisjoni juhataja Evi Ustel.

«Väidetavalt tööandja kas sundis töötajat avaldust kirjutama või kirjutas lausa ise avalduse valmis ning töötajalt nõudis vaid allkirja. Vaidlustamise korral nõuab töötaja töösuhte jätkamist.»

Teiseks oli Ustel-Hallimäe jaoks uudne töötajate töölepingute ülesütlemine, tuginedes ainuüksi valvekaamerate lindistustele. Mullu pidi ta lahendama kaht sellist töövaidlusasja.

«Ühel juhul töötaja isegi ei teadnud, et teda valvekaameraga jälgiti. Kui tegemist on suure tootmishoonega, mille välisukse juures on silt, et majas on videovalve, ei ole töötajad piisavalt informeeritud. Tegelikult peab olema vastav info igas ruumis, kus on jälgimissseadmed,» selgitas Evi Ustel-Hallimäe.

«Lindistatud materjaliga püüavad tööandjad tõendada, et töötaja on toime pannud tööandja vara varguse. Kuid see, et töötaja salvestusel väidetavalt varastatud eset käes hoiab, taskusse või kotti pistab, ei tähenda veel, et ta seda varastab.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles