Gazprom möönis Euroopa tarnete kärpimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa gaasimonopoli Gazpromi esindajad möönsid laupäevasel kohtumisel peaminister Vladimir Putiniga, et külmalaine tingimustes vähendas ettevõte Euroopa tarbijatele mõeldud tarneid.

Gazpromi juhatuse aseesimees Andrei Kruglov ütles, et Gazprom vähendas mõne päeva jooksul Euroopale tarnitava gaasi mahtusid kuni kümme protsenti, ent kinnitas, et praeguseks on tarned lepingujärgsete mahtudeni taastatud.

Euroopa Komisjon teatas reedel, et Vene gaasitarned on vähenenud kaheksas Euroopa riigis.

Gazprom ütles neljapäeval, et on gaasitarneid Ukraina kaudu Euroopasse suurendanud. Gazprom süüdistas Kiievit, et see võtab osa Euroopale mõeldud gaasi endale, kuid Ukraina Naftogaz lükkas selle süüdistuse tagasi.

Putin ütles laupäevasel kohtumisel Gazpromi juhtkonnaga, et palub neid rakendada maksimaalseid jõupingutusi välismaiste partnerite vajaduste rahuldamiseks, ent toonitas samas, et peaülesandeks on kindlustada Venemaa sisevajaduste täitmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles