Kus on Obama sokid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sokid.
Sokid. Foto: Internet

Kui abikaasat uskuda, siis tube mööda laiali. Ja seda teab Ellen DeGeneresi telesaate vahendusel nüüd kogu Ameerika.

«Teate, ta on omast arust nii korralik, aga õnneks on tal abilisi,» ütles Michelle Obama DeGeneresile, kirjeldades, kuidas presidendi sokid USA esimeses magamistoas võimu tahavad haarata.

«Ja mina, saate aru, pean talle selgitama: ei ole sa midagi korralik. Korralikud on need inimesed, kes su sokke üles korjavad. Vot nemad on korralikud.»

Abikaasa teleesinemine ja pilguheit presidendi kodusesse lohakusse on osa kampaaniast: Obama on mees nagu mehed ikka – ja väärt tagasivalimist novembris.

«Ülem-inimlikustaja» rolli on proua Obama pühendunult etendanud algusest alates, kuid kampaania eskaleerudes on ta avalikkuse ees üha sagedamini. Ka rahakogumise üritustel, kus ta tõmbab dollareid ligi kui magnet.

Trendi võib täheldada ka vabariiklaste leeris. 

Sel ajal, kui mehed üksteist halastamatult salvavad, on paralleel-aktsioonis abikaasad: eesmärgiks näidata, et poisid pole puust, vaid lihast ja luust.

Mitt Romney abikaasa Ann on olnud ideaalne kampaaniakaasa: naeratav ja julgustav. Lisaks viie poisi ema – kangelastegu seegi.

Ja kui rahvas kalduks tõlgendama Romney viksilt soetud pead kui jäikuse märki, siis pole muretsemiseks põhjust: kaasa sõnutsi on Miti soeng kodus vahel ka sassis. Kui tõsisemalt rääkida, siis on naine tänulik mehe toetuse ja abi eest ajal, mil ta võitles hulgiskleroosi ja hiljem rinnavähiga.

Rick Santorum räägib südamesoojusega Karenist, kellega on olnud abielus üle 20 aasta ja kasvatanud kaheksat last. Ron Paul on olnud Caroliga abielus 54 aastat, ühiselt on välja antud kokaraamat.

Newt Gingrichi jaoks on Callista kõrvalolek problemaatilisem, sest naine on tal kolmas. Mida Romney meeskond ei väsi rõhutamast.

Mõnede meelest on see oma-mehe-toetaja roll tagasiminek feminismi-eelsesse ajastusse.

«Tahaksime küll uskuda, et oleme arenenud ja teinud suure hüppe naiste vabaduse suunas... aga ikka kipume kandidaate justkui naiste kaudu uurima,» ütles Rideri ülikooli professor ja esimeste leedide asjatundja Myra Gutin.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles