Elering: esmaspäev võib tuua elektritarbimise rekordi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Krõbedad talveilmad on märgatavalt suurendanud energiatarbimist ning esmaspäeval võidakse purustada senine rekord, milleks on 1587 megavatti 2010. aasta jaanuaris.

«Rekordtasemeni on veel veidi minna, aga sel nädalal on seoses külma jätkumisega tõesti tipukoormused ja ka ööpäevane tarbimine tervikuna on kogu aeg olnud kasvavas graafikus,» vahendab ERR Uudised Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimäe sõnu.

Tema hinnangul võib uus elektritarbimise tipptulemus saabuda esmaspäeva hommikul, kui nädalavahetuseks madalama temperatuuri peale jäetud kontoreid täistuuril üles soojendama hakatakse.

Jaotusvõrgu kinnitusel ei ole madalad temperatuurid rikete arvu kasvatanud, kuna neid mõjutavad rohkem tormituuled ja jäide, et aga külmal ajal ilma kodude elektrita jäämist vältida, on plaanilised hooldustööd hetkel peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles