Toetus eurole kukkus Eestis mullu 7 protsendipunkti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Toetus Euroopa Liidu ühisrahale oli eurobaromeetri küsitluse kohaselt kevadel 71 protsenti, sügiseks oli see aga kukkunud 64 protsendi peale.
 

Võrreldes Euroopa Liidu keskmisega, 53 protsenti, on Eesti kodanike toetus eurole kõrgem.

Suhtumine eurosse oleneb kõige enam faktist, kas antud riigis kasutatakse eurot või mitte. Eurotsooni riikides on toetus kordades suurem kui eurot mitte kasutavates riikides, näiteks kui võrrelda Soomet, kus toetus on 71 protsenti ja Rootsit, kus ühisraha toetab 23 protsenti.

Eestis viidi küsitlus läbi 5. novembrist 20. novembrini 2011. Kokku küsitleti 1003 Eestis elavat Euroopa Liidu kodanikku, kellest 993 inimesel oli Eesti kodakondsus. Uuringu tulemusi tõlgendades tuleb meeles pidada, et uuringu sihtrühmaks on Euroopa Liidu kodanikud ehk inimesed, kel on vähemalt ühe Euroopa Liidu riigi kodakondsus, kes elavad riigis alaliselt ning on võimelised vastama küsimustele kas eesti või vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles