Ungari lennukompanii lõpetas töö

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari lennukompanii Malev lennuk Budapesti lennuväljal.
Ungari lennukompanii Malev lennuk Budapesti lennuväljal. Foto: SCANPIX

Ungari lennukompanii Malev peatas täna kella kuue ajal hommikul (kohaliku aja järgi) lendamise pärast seda, kui valitsus lõpetas ettevõtte finantseerimise.

Tegemist on juba teise Euroopa riigile kuuluva lennufirma kokkukukkumisega nädala jooksul, mille põhjuseks riikide kokkuhoiupoliitika, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Hispaania lennukompanii Spanair kukkus kokku sellepärast, et Lähis-Ida suuruselt teine lennukompanii, Qatar Airways lõpetas läbirääkimised lennukompanii finantseerimise suhtes ning Kataloonia valitsus otsustas, et ei suuda Spanairi enam finantseerida.

Euroopa valitsused ei soovi lennukompaniisid toetada, sest võlakriis sunnib neile peale kulude kokkuhoidu. Spanair lõpetas lendamise 27. jaanuaril, Rootsi, Iirimaa, Portugal, Poola ja Tšehhi Vabariik plaanivad lennukompaniide toetamise vähendamist.

«Malevi maandumine on valus,» ütles Ungari peaminister Viktor Orban. «Me püüdsime seda toetada ning hoida lennud käigus niikaua, kui suutsime, aga see on lõpp,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles