Veterinaar- ja toiduamet: Maag peab lõpetama tarbijate eksitamise

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHE sari vorstiletis.
EHE sari vorstiletis. Foto: Mihkel Maripuu

Veterinaar- ja toiduamet juhtis Maag lihatööstuse tähelepanu asjaolule, et jaanuaris Rannarootsi kaubamaärgi all turule tulnud EHE tootesarja reklaam 100- protsendise lihasisalduse kohta on tarbijat eksitav ja nõudis selle lõpetamist.


Samas rahuldas veterinaar- ja toiduamet ASi Maag Lihatööstus taotluse kasutada ära hetkel olemasolevad tootesarja EHE etiketid, lubades neid kasutada kuni 16. aprillini käesoleval aastal.

Veterinaar- ja toiduametis toidu märgistamisega tegelev peaspetsialist Tiiu Rand ütles, et Maagi eksimus puudutab märget sajaprotsendilise lihasisalduse kohta, sest ükski vorst ei saa koosneda ainult puhtast lihast. «Sel juhul olekski ju tegu lihaga,» sõnas ta.

Hiljuti teatas Maag lihatööstus, et kõnealune keeduvorstitoodete sari osutus väga edukaks ja suurendas oluliselt läbimüüki. Tavaliselt jääb keeduvorstide lihasisaldus alla 50 protsendi.

Rakvere lihakombinaat esitas Maagi väidetavalt täislihast vorstide kohta kaebuse nii tarbijakaitseametisse kui veterinaar- ja toiduametisse. Tarbijakaitseametist öeldi, et kuna asjaga tegeles veterinaar- ja toiduamet, siis nemad mingit seisukohta selle suhtes ei kujundanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles