Valitsus kiitis heaks Euroopa stabiilsusmehhanismi asutamislepingu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESM) asutamislepingu  ja andis Eesti alalisele esindajale Euroopa Liidu juures Matti Maasikasele volituse lepingu allkirjastamiseks.

Pärast lepingu allkirjastamist esitatakse leping ratifitseerimiseks riigikogule.

Euroopa stabiilsusmehhanism on euroala riikide loodav Euroopa alaline stabiilsusmehhanism, mille kaudu antakse tõsistesse rahalistesse raskustesse sattunud ESMi liikmetele range tingimuslikkusega finantsabi, et tagada euroala ja selle liikmesriikide finantsstabiilsus.

ESM hakkab täitma Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) ja Euroopa finantsstabiilsusmehhanismi (EFSM) praeguseid ülesandeid. Euroopa stabiilsusmehhanism on kavandatud jõustuma alates 1. juulist 2012.

ESMi esialgne leping allkirjastati 11. juulil 2011. aastal euroala rahandusministrite kohtumisel ning see pidi jõustuma alates 2013. aasta juulist.

Valitsus kiitis lepingu heaks 16. juuni 2011. aasta istungil. Allkirjastatud leping ei jõustunud, sest liikmesriigid otsustasid ESMi tegutsemispõhimõtteid täiendada, arvestades 2011. aasta teises pooles toimunud tippkohtumiste tulemusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles