Facebook loodab börsileminekuga teenida viis miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX.

Interneti suhtluskeskkond Facebook teatas kolmapäeval kavatsusest teenida oma kauaoodatud börsileminekuga viis miljardit dollarit.

Tegemist oleks tehnoloogiasektori läbi aegade suurima esmase aktsiaemissiooniga (IPO) ja Facebooki võimalikku börsileminekut on saatnud suur meediakära.

Veebiettevõte Google teenis 2004. aastal börsile minnes 1,9 miljardit dollarit.

Facebooki rajas 2004. aastal Harvardi ülikoolist õppinud Mark Zuckerberg ja sel on tänaseks ettevõtte enda andmetel 845 miljonit kasutajat, kelles enam kui pooled vähemalt kord päevas võrgustikku sisse logivad.

Facebook teatas USA väärtpaberi järelevalveametile (SEC) oma börsiplaane tutvustades, et teenis 2011. aastal miljard dollarit netokasumit ehk 65 protsenti rohkem kui aasta varem.

Ettevõte ei täpsustanud täpset börsilemineku kuupäeva või kas läheb New Yorgi börsile või Nasdaqi tehnoloogiabörsile.

Facebooki väärtuseks hinnatakse 75-100 miljardit dollarit. See on umbes sama palju kui kiirtoiduketil McDonald'sil (101 miljardit dollarit) ja enam kui lennukitootjal Boeingul (55 miljardit dollarit), kuid vähem kui tehnoloogiakontsernil Apple'il (426 miljardit dollarit) ja Google'il (189 miljardit dollarit).

Facebooki enamusosanik on 57 protsendiga Zuckerberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles