Soome laev enam kohtutäituri eest ei päästa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome laev enam kohtutäituri eest ei päästa
Soome laev enam kohtutäituri eest ei päästa Foto: Toomas Huik

Kui sissenõudja või kohtutäitur saab infot, et võlgnik käib tööl välismaal, siis on võimalik läbi justiitsministeeriumi pärida Soome registrites infot tema Soome elukoha kohta ning sissenõudjal on võimalik algatada täitemenetlust ka Soome täituri juures.

Euroopa Liidus selles vallas veel tõhusat koostööd ei tehta ning paljud võlgnikud püüavad elatisraha maksmisest pääseda töötades väljaspool Eestis.

Koostöö Soomega on aga hea ning paralleelselt on võimalik algatada täitemenetlus ka Soomes.

«Sel juhul on tavaline, et võlgnik üsna pea ilmub ka Eesti täituri juurde sooviga maksta võlga osade kaupa või pakkudes muid kokkuleppeid, oleks ainult Soomes käiv täitemenetlus lõpetatud või peatatud. Sest kaotada on tal Soomes rohkem kui Eestis,» rääkis Tartu kohtutäitur Oksana Kutšmei.

Tulemused on üsna head ka sel juhul, kui õnnestub elatisraha nõue algatada Venemaa täituri juures, kus meetmed on tunduvalt karmimad kui Eestis ning inimesel, kes pole nõutud elatisraha ära maksnud, on võimatu näiteks riigist lahkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles