Ühe purjetamisklassi lugu jõuab tänavu lõpule

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ingrid Puusta RS:X purjelaual Puerto Sherrys maailmameistrivõistlustel. 
Ingrid Puusta RS:X purjelaual Puerto Sherrys maailmameistrivõistlustel. Foto: Francisco Douglas Rosa Machado/Yepa Photography

Eesti purjelaudur Ingrid Puusta stardib 2,86 meetri pikkusel RS:X-klassi purjelaual sel suvel olümpiaregatil kolmandat ning viimast korda. Kuigi üks maailma suurvõistlus on veel ees, on matusekellad RS:X-ile juba löönud. Pärast Tokyot on see purjelauaklass ajalugu ning Puusta kingib oma laua õetütrele harjutamiseks.

RS:X-klassi viimaste maailmameistrivõistluste viimase võistluspäeva hommikul Hispaanias Cá​dizis võis kiprite Zoomi-koosolekul kuulda, kuidas võistlusdirektori ja RS:X-klassi tehnilise komisjoni juhi Ewa Jodlowska hääl väriseb. Kas tal ka ­pisar silmanurgas oli, polnud ­väikselt videoekraanilt näha, päris koosolekud olid koroonaohu tõttu aga keelatud. Jodlowska tänas kõiki võistlejaid, treenereid ja võistlusametnikke rohkem kui kuusteist aastat kestnud koostöö eest ning kinnitas, et ­küllap kohtuvad asjaosalised mingitel teistel võistlustel ka pärast olümpiamänge. Aga mitte enam RS:X-klassi purjelaual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles