Suures kahjumis Tallink on ligi pooled oma töötajatest koondanud

Erkki Erilaid
Copy
Tallinki reisilaev Victoria I Saaremaa süvasadamas. Ulatuslike piirangute tõttu on laevafirma pidanud kõvasti vangerdama.
Tallinki reisilaev Victoria I Saaremaa süvasadamas. Ulatuslike piirangute tõttu on laevafirma pidanud kõvasti vangerdama. Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Tallink Grupp jäi esimeses kvartalis 34,4 miljoni euroga kahjumisse, käive kukkus 65 protsenti. Ettevõtte töötajate arv on aastaga vähenenud 7200 inimeselt 3900ni.

«Me teadsime, et ees ootab väga keeruline kvartal, kui pandeemiaolukord ilmutas halvenemise märke ja oli selge, et riigid kehtestavad uued reisipiirangud ja olemasolevad piirangud jätkuvad. Mullu, 2020. aasta esimeses kvartalis oli meil vähemalt kaks kuud, mil saime tegutseda enam-vähem normaalsetes tingimustes, samas kui sel aastal möödusid kõik kolm aasta esimest kuud viisil, mis tähendasid meie jaoks tegutsemist tugevate reisipiirangute oludes,» kommenteeris 2021. aasta esimese kvartali majandustulemusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Kvartali majandustulemuste põhjal moodustas kontserni auditeerimata puhaskahjum 34,4 miljonit eurot (2020. aasta esimese kvartali puhaskahjum oli vastavalt 30,2 miljonit eurot). Kontserni auditeerimata konsolideeritud käive ulatus 53,7 miljoni euroni, mis on 65,3 protsenti või 101,2 miljonit eurot vähem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.  Samas polnud kontserni auditeerimata kulumieelne ärikasum (EBITDA) märkimisväärselt väiksem kui mullu samal perioodil, moodustades –6,3 miljonit eurot (2020. aasta esimeses kvartalis vastavalt -1,3 miljonit eurot).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles