Soome-Eesti Kaubanduskoda sai uued juhid

PM Majandus
Copy
Sari Sopanen ning Martin Ilumets.
Sari Sopanen ning Martin Ilumets. Foto: Erakogu.

Soome-Eesti Kaubanduskoja(FECC) 25-aastasel teekonnal valiti esmakordselt koja juhtrolli naine. Sari Sopanen on AS Sokoteli  tegevjuht, kelle põhitööks on praegu tüürida koroonakriisist välja legendaarne Original Sokos Hotel Viru. 

Koja aseesimehe kohale asub pikaaegne rahvusvahelise riskijuhtimise ja julgeoleku valdkonna juht Martin Ilumets, Ilumets & Partners OÜ-st.

«Ettevõtlus on ainus heaolu tootev tegevus ühiskonnas. Selle säilitamine ja toetamine rasketel aegadel, ka kriisides, on äärmiselt oluline. Riigikassasse ei tule raha kusagilt mujalt – riigi laenu võtmist ja Euroopa Liidu tugesid arvestamata. Mida kiiremini saavad ettevõtted võimaluse tegeleda oma äriga – loomulikult tervisele ohutult – seda kiiremini hakkab riigikassasse laekuma ka tulu käibemaksu ja muude maksude kaudu. Vahel tundub, et see lihtne seaduspärasus on paljudel ununenud,» lausus Sopanen.

«Hästi planeeritud ja väljendatud sõnumiga COVID-19 kriisist väljumise plaan on paljudele ettevõtetele elu ja surma küsimus. Piiranguid ei tohi jätkata kauem, kui on hädavajalik. Kõige tugevamalt on kriis tabanud turismivaldkonda ning meie, selles valdkonnas, oleme valmis tegema mida iganes tegevuse alustamiseks ja klientide turvalisuse tagamiseks.»

Soome-Eesti Kaubanduskoda on Eesti suurim rahvusvaheline kaubanduskoda, kuhu kuulus 2020. aasta lõpu seisuga ligi 200 liikmesettevõtet. Kaubanduskoja ülesanne on jagada oma liikmeskonnale ärialast infot ning anda ülevaadet majandus- ja töökeskkonnas toimuvatest ilmingutest. Lisaks korraldab koda oma liikmetele vabas vormis üritusi, mille eesmärk on luua võimalused võrgustumiseks. Kaubanduskoda püüab omalt poolt ka kaasa aidata tegevuskeskkonna arengule ettevõtlusele jaoks positiivses suunas. FECC teeb tihedat koostööd Soome suursaatkonna, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, teiste rahvusvaheliste kaubanduskodade ning Kaubandus-Tööstuskojaga. FECC osaleb ka Team Finland ja FICE võrgustikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles