India sunnib sotsiaalvõrgustikke blokeerima postitusi, mis kritiseerivad valitsuse tööd pandeemia ohjamisel

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Twitteri logo
Twitteri logo Foto: SCANPIX

India valitsus käskis Facebookil ja Twitteril blokeerida umbes sada postitust, millest osa kritiseeris riigijuhtide tööd.

Mõlemad sotsiaalvõrgustikud järgisid India valitsuse erakorralist käsku ja blokeerisid postitused kohalike kasutajate jaoks, kirjutab Techcrunch.

Indiast tulnud käsust teatas esimesena Twitter. India valitsus kinnitas seda hiljem ja tõi põhjuseks, et need postitused võivad levitada paanikat inimeste seas, takistada pandeemiaga võitlemist või sisaldavad valeinfot.

Teiste seas blokeeriti parlamendi opositsiooni liikme, Lääne-Bengali osariigi ministri, filmitegija, näitleja ja kahe ajakirjaniku postitused.

Lääne-Bengali minister Moloy Ghatak kritiseeris peaministrit Narendra Modit, kes hiljuti korraldas osariigis rahvarohke poliitürituse. Ta kirjutas, et India ei andesta Modile seda, kuidas peaminister pisendas koroonaohtu ja laseb inimestel surra.

Twitteri pressiesindaja kommenteeris postituste blokeerimist ja ütles, et selliste nõuete puhul kontrollitakse, kas postituste sisu rikub sotsiaalvõrgustiku reegleid või konkreetse riigi seadusi. «Kui sisu rikub Twitteri reegleid, siis see eemaldatakse platvormilt. Kui see on mingis piirkonnas ebaseaduslik, aga ei riku Twitteri reegleid, siis võime piirata ligipääsu ainult Indias,» selgitas ta.

Indias on koroonaviirusesse nakatumine hakanud kiirelt kasvama ja mitu päeva järjest on uute juhtumite arv olnud üle 300 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles