Rahvusvaheline Valuutafond käib Eestis virtuaalsel visiidil

PM Majandus
Copy
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF).
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF). Foto: Scanpix/ REUTERS

Esmaspäevast, 26. aprillist kuni 14. maini on Eestis virtuaalsel visiidil Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes arutab riigi- ja erasektori esindajatega Eesti majanduse olukorda, viiruskriisi lahendamist ja sellega seotud majanduspoliitilisi samme.

Visiit toimub IMFi iga-aastase Eesti konsultatsiooni raames.

Seekordsetel kohtumistel arutatakse keskse teemana koroonakriisi sotsiaalmajanduslikku mõju ja selle leevendamise võimalusi, et väheneks pikaajaliste kahjustuste risk majandusele. Majanduse taastumise hindamisel on tähelepanu all nii juba tehtud kui ka kavandatavad majanduspoliitilised sammud. Eelarvepoliitika küsimustest on arutelu all riiklikud toetusmeetmed. Eesti majanduse digi- ja rohepöörde eesmärke arvestades antakse missiooniliikmetele ülevaade struktuuripoliitikast, mis toetab majanduskasvu.

IMFi delegatsioon saab visiidi käigus ülevaate finantssektori olukorrast ja väljavaadetest. Samuti teavitatakse missiooni muutustest rahapesu tõkestamise poliitikas ja korralduses Eestis.

IMFi delegatsioon kohtub valitsuse ja riigikogu liikmetega ning Eesti Panga, ministeeriumite ja finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti kohtutakse teiste ametiasutuste, kommertspankade, erialaliitude ja eraettevõtete esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles