Esimese haiguspäeva toetuse taotluse on esitanud üle 1200 tallinlase

Brita-Maria Alas
Copy
Kraadiklaas, foto on illustratiivne.
Kraadiklaas, foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman / Postimees

Tallinna linn maksab haiguslehele jäänud tallinlastele esimese haiguspäeva eest toetust 30 eurot. Reedese seisuga on esitatud 1289 esimese haiguspäeva toetuse taotlust.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul maksab linn esimese haiguspäeva toetust selleks, et julgustada linlasi esmaste haigustunneuste tekkimisel kohe haiguslehte võtma.  

Toetust makstakse tagasiulatuvalt alates 25. märtsist väljastatud haiguslehe alusel ja toetuse saamiseks peab inimene olema registreeritud Tallinna elanikuks. Taotlus esitatakse pärast haiguslehe lõppemist ja haigusraha väljamaksmist. 

Hüvitise taotlust saab esitada linna e-teeninduses pärast seda, kui haigusleht on haigekassa poolt lõpetatud ja haigekassa on teostanud väljamakse. Haigekassa märgib haigusraha makstuks järgmise tööpäeva jooksul peale väljamakse jõudmist panka.

Arvestades kõrget nakatumisriski, palutakse kasutada e-teenindust, aga kui see ei ole võimalik, siis saab taotluse esitada ka e-kirja teel elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale või elukohajärgse linnaosa valitsuse teenindussaalis. E-kirjaga esitatud taotlus peab olema allkirjastatud digitaalselt. 

Haigekassa andmetel alustatakse Tallinnas keskmiselt ühes kuus 25 000 töövõimetuslehte. Esimese haiguspäeva eest makstakse tallinlastele toetust aprillikuu lõpuni, kuid linn on vajadusel valmis meedet pikendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles