Eesti tahab mereväe võimekust parandada meredroonide abil

Copy
Ühendkuningriigi kuningliku mereväe mehitamata militaarotstarbeline alus Madfox väljus merekatsetusteks Portsmouthi sadamast 21. märtsil 2021. Pilt on illustratiivne ning seoseid Eesti mereväe võimalike autonoomsete alustega sel ei ole.
Ühendkuningriigi kuningliku mereväe mehitamata militaarotstarbeline alus Madfox väljus merekatsetusteks Portsmouthi sadamast 21. märtsil 2021. Pilt on illustratiivne ning seoseid Eesti mereväe võimalike autonoomsete alustega sel ei ole. Foto: Andrew Matthews/PA

Eesti taotleb Euroopa kaitsefondilt raha mereväe uuendamiseks, uute laevade kontseptsiooni väljatöötamisel lähtutakse mehitamata ja modulaarsetest platvormidest, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Modulaarse mereväelaeva visiooni järgi on pardal mehitamata pealveesõidukid, mida saab komplekteerida vastavalt vajadusele, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Me tahaks kindlasti olla kohal õhus, pinnal, vee all ja vee peal. Ja samuti ka küberis. Me oleme sõnastanud selle selliselt, et 'mehitatud kui vajalik ja mehitamata kui võimalik',» selgitas mereväe ülem kommodoor Jüri Saska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles