Microsoft maksis Nokiale 250 dollarit telefoni kohta

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 710.
Nokia Lumia 710. Foto: SCANPIX.

Microsoft maksis Nokiale eelmises kvartalis eest 250 miljonit dollarit Windowsil jooksvate nutitelefonide eest. Nokia sõnul valmistas Nokia eelmises kvartalis üks miljon Windowsi telefoni.

Pole teada, kui palju telefone on jäänud ladudesse seisma ning kui palju on kliendid neid tegelikult ostnud. Igatahes maksis Microsoft Nokiale 250 dollarit telefoni kohta, kirjutab ajakiri Forbes.

Vastavalt Microsofti ja Nokia vahel sõlmitud kokkuleppele, maksab Nokia Microsoftile iga telefoni eest litsentsitasu. Tasu suurus pole teada, aga autori hinnangul oli see umbes 20 dollarit telefoni kohta. See aga tähendab, et Microsofti kulu ühe telefoni kohta on 230 dollarit.

Arvatavasti toodeti kõige rohkem Lumia 700 seeria telefone. Taoliste telefonide hind kliendile koos lepingu sõlmimisega on keskmiselt 50 dollarit. Seega telefon, mis maksab kliendile 50 dollarit läks Microsoftile, mis kunagi oli tarkvarakuningas, 230 dollarit.

See 230 dollarit telefoni kohta näitab meeleheidet ning pole kahtlust, et see kas Windowsi telefonid jäävad ellu või mitte, sõltub sellest, kuidas läheb Nokial.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles