Uus tegija siseneb Eesti turule ettevõtetele rahastust pakkuma

PM Majandus
Copy
Foto: Erakogu.

Leedu  pangavälise finantseerimise firma SME Finance on investoritelt kaasanud enam kui 100 miljonit eurot ja on tänu sellele valmis esitama Eesti väikestele ja keskmise suurusega ettevõtjatele konkurentsivõimelisi pakkumisi ning laia finantseerimistoodete portfelli: ärilaene, faktooringut ja liisingut. Ettevõtte eesmärk on saada tõsiseks alternatiiviks pankadele, kes on pandeemia ajal ettevaatlikud, ja saavutada juhtpositsioon riigi pangavälisel finantseerimisturul.

SME Finance Baltikumi müügijuhi Lukas Baškyse sõnul puutub Eesti ettevõtlus kokku samasuguste väljakutsetega nagu Leedu ja Läti: Covidi pandeemia ja ebakindluse tõttu on pangad muutnud laenupoliitika rangemaks, vähendanud riskiisu ja hakanud potentsiaalseid kliente karmimalt hindama. Seetõttu on osa ettevõtteid traditsioonilisest rahastamisest ilma jäänud.

«Tuleme Eesti turule, et seda olukorda muuta. Mõistame, et praegu on äriettevõtetele kriitiliselt tähtis omada finantseerimispartnerit, kes võtab vastu kiireid ja paindlikke otsuseid. Just selline lähenemine on meil võimaldanud kanda kinnitada Leedus ja Lätis ning suurendada oma laenuportfelli koguni 70 protsendi võrra – kuni 63 miljoni euroni,» väitis Baškys. Ettevõte on seadnud endale eesmärgiks kasvatada 2021. aasta jooksul kõigis Balti riikides laenuportfelli 165 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles