Barking kaasab 1,2 miljonit eurot ja hakkab jõudsalt laienema

PM Majandus
Copy
Barkingu asutaja ja tegevjuht Kustas Kõiv.
Barkingu asutaja ja tegevjuht Kustas Kõiv. Foto: Erakogu.

Autopesu- ja parkimisteenuse platvorm Barking kaasab Funderbeami kaudu kuni 1,2 miljon eurot. Juhtinvestoriteks on endine Elroni tegevjuht Olle Tischler, muusik Tanel Padar ja riskikapitalifondi Superangel investeeringute juhina tuntud Marko Oolo.

Barkingu asutaja ja tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul kannustab kapitali kaasamist soov kiirendada laienemist Kesk-Euroopas. Aasta lõpuni on nende eesmärk tugevdada positsiooni Saksamaal, Austrias ja Šveitsis.

«Poole maailma autopesuturust moodustab Euroopa Liit, millest omakorda 70 protsenti on Saksamaa. Geograafiliselt ebaühtlase turu põhjuseks on regulatsioonid – Saksamaal ja Šveitsis on keelatud pesta sõidukit kodustes tingimustes,» ütles ta. Kui ärimudel seal edukalt käivitub, siis on Barking aasta pärast valmis minekuks Põhja-Ameerika turule. 

Plaan kuist müügitulu kuuekordistada

Järgmise kahe aasta jooksul plaanib Barking igakuist müügitulu kuuekordistada ning sõlmida koostöölepingud tuhande teenuspakkujaga. Hinnanguliselt 60 protsenti kaasatavast kapitalist kulub müügimeeskonna kasvatamisele, 16 protsenti suunatakse turunduskuludeks, mille eesmärk on tuua lõppkasutaja platvormini ning 24 protsenti kulub likviidsuse tõstmisele tootmiskulude katteks. 

Endine Elroni tegevjuht Olle Tischler otsustas investeerida Barkingusse selle tugeva meeskonna tõttu. «Nad on seni suutnud investoritele lubatud prognoose kenasti ellu viia. Ärimudel on põnev. Ootan huviga ka tulevasi investeerimisvoorusid, sest Barkingu platvormi külge saab ühendada igasuguseid muid teenuseid, näiteks elektrisõidukite laadimine või mikromobiilsus,» rääkis ta. 

2015. aastal asutatud Barking on varem kaasanud 847 000 eurot. Ettevõtte varase faasi investoriteks on Rain Lõhmus ja Marek Kiisa. Mullukevadine avalik kapitali kaasamine lisas investorite hulka Marko Oolo ning veel ligi 400 Funderbeami platvormi investorit. 

Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvorm pakub kapitali kaasamise võimalust väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele. Investoritel on võimalus osakutega järelturul kaubelda.

Funderbeami kaudu on investeeritud üle 33 miljoni euro ning platvormil on üle 19 000 investori. Funderbeami järelturul on kaubeldud enam kui 14 miljoni euro väärtuses investeeringutega ja igakuine järelturu kauplemismaht ulatub üle 2 miljoni euro.

Funderbeami järelturg on unikaalne oma 24/7/365 teenuse poolest, pakkudes arveldust kümne minutiga. 2013. aastal asutatud ettevõttel on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles