Hiina president laitis Macroni ja Merkeli ees ELi süsinikumaksu

Copy
Suur ekraan Pekingis kuvamas uudist Hiina presidendi Xi Jinpingi osalemisest kliimatippkohtumisel Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga.
Suur ekraan Pekingis kuvamas uudist Hiina presidendi Xi Jinpingi osalemisest kliimatippkohtumisel Saksa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroniga. Foto: FLORENCE LO/REUTERS/Scanpix

Hiina president Xi Jinping laitis reedel peetud telefonikõnes Prantsusmaa ja Saksamaa juhtidega Euroopa Liidu süsinikumaksu kava, teatas Hiina riigimeedia. 

Euroopa Parlament kiitis kolmapäeval heaks süsinikdioksiidi piirimaksu kehtestamise, mis kaitseb Euroopa ettevõtteid odava impordi eest vähem reguleeritud kliimapoliitikaga riikidest. See on ELi roheleppe oluline osa, mille abil tahetakse jõuda 2050. aastal kliimaneutraalsuseni ja täita Pariisi kliimaleppe eesmärke.

«Võitlus kliimamuutusega on jagatud vastutus... ja see ei tohi muutuda geopoliitiliseks kauplemisvahendiks või olla kasutatud teiste riikide ründamiseks kaubandustõketega,» ütles Xi Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga peetud virtuaalse kliimakohtumise puhul, kinnitas riigiringhääling CCTV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles