Järsult kasvanud nõudlus tõi ülemaailmse rattanappuse ka Eestisse (1)

Erkki Erilaid
Copy
Veloplusi müügijuht Rauno Pohlak ütles naljaga pooleks, et sel kevadel on trend osta seda ratast, mis parajasti saadaval.
Veloplusi müügijuht Rauno Pohlak ütles naljaga pooleks, et sel kevadel on trend osta seda ratast, mis parajasti saadaval. Foto: Madis Veltman

Komponentide tarneprobleemide tõttu ei suuda jalgrattatootjad üleilmse nõudluse kasvuga enam kaugeltki sammu pidada. Seetõttu tuleb see kevad rattahuvilistele teisti – leppima peab väiksema valikuga ning kümnendiku võrra kallimate hindadega poes. Samuti võivad hooldustööd varuosade defitsiidi tõttu edasi lükkuda.

Rattamüüjad kurdavad, et nii jalgrataste kui varuosade tarneprobleemid on tohutud. «Sõltuvalt hankijast on tarneaeg veninud neli kuni kuus kuud pikemaks. Mõni tootja on osa tellimusest kustutanud, kuna ei suuda kõiki tellimusi täita,» kirjeldab tänavukevadisi probleeme Veloplusi müügijuht Rauno Pohlak. «Eelmise aasta kevadel tehasest tellitud ratast hakatakse alles nüüd kokku panema. Aprilliks tellitud rattarehvid jõuavad optimistlikuma prognoosi kohaselt Eestisse alles septembris.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles