Pensioniraha kohe välja maksva platvormiga on liitunud üle 600 investori

PM Majandus
Copy
Pensioniraha.
Pensioniraha. Foto: Josh Appel/Unsplash

Sel nädalal turule tulnud pensioniraha kiirendusplatvormiga Vabaks.ee on iga päev liitunud enam kui sada investorit ja üle 1400 inimese, kes soovivad oma pensioni teise sambasse kogutud raha kiiremat väljamakset.

«Kuigi meedias on avaldatud erinevaid arvamusi selle kohta, kas pensioniraha väljavõtmist peaks kiirendama või mitte, on tarbijad oma otsuse teinud. Vaid nelja päevaga on tehtud üle 1400 avalduse pensioniraha kiiremaks väljavõtmiseks. Samal ajal liitus Vabaks.ee platvormiga üle 600 investori, kes näevad võimalust teenida kuni 15-18-protsendilist tootlust,» lausus Vabaks.ee platvormi loonud tehnoloogiaettevõtte Vabaks juhatuse esimees Marko Vaik.

Vabaks.ee on pensioni teise samba raha vabastamise kiirendusplatvorm, mis ühendab pensioni teisest sambast väljuda soovijad ja investorid, kes seda rahastavad. «Me ei kutsu kedagi üles oma raha kergekäeliselt välja võtma, aga pakume võimalust selle kiiremaks kasutamiseks neile, kes on otsuse läbi kaalunud ja vajavad raha praegu,“» lisas Vaik. Tema sõnul andis pensionireform inimestele võimaluse langetada ise otsuseid teenitud raha osas, kuid vahel võib tekkida vajadus raha kiiremini kasutada, kui võimaldab seadusest tulenev kuni üheksa kuu pikkune ooteaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles