Wise'i börsiplaan võimaldab eestlastel hõlpsamalt aktsiaid soetada

Erkki Erilaid
Copy
Üks investor ütles Financial Times'ile, et Wise'i väärtuse tõusu loodetakse kuni 8,4 miljardi euroni. Fotol ettevõtte kaasasutaja Kristo Käärmann.
Üks investor ütles Financial Times'ile, et Wise'i väärtuse tõusu loodetakse kuni 8,4 miljardi euroni. Fotol ettevõtte kaasasutaja Kristo Käärmann. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Wise peab Financial Timesi andmetel Suurbritannia finantsjärelevalvega läbirääkimisi aktsiate noteerimiseks börsil. Aktsiad plaanitakse ilma eelnevalt kapitali kaasamata börsil otse müüki paisata ning seega saavad ka eestlased neid hõlpsalt osta.

Kui varem on meedias spekuleeritud, et Suurbritannias baseeruv finantstehnoloogiafirma Wise – endine TransferWise – teeb mais aktsiate esmaemissiooni (IPO), siis Financial Timesi (FT) allikate sõnul jääb märkimisperiood ära ja aktsiaid plaanitakse pakkuda otse investoritele, mis tähendab, et need on börsil kohe huvilistele kättesaadavad. See laieneks ka eestlastele, kel on suurtel börsidel korraldatud IPOdel keeruline osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles