Wise plaanib IPO asemel aktsiad Londoni börsil otse müüki paisata

Erkki Erilaid
Copy
Kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmann.
Kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmann. Foto: Wise

Wise peab Financial Timesi andmetel Suurbritannia finantsjärelevalvega läbirääkimisi aktsiate noteerimiseks börsil. Aktsiad plaanitakse ilma eelnevalt kapitali kaasamata börsil otse müüki paisata ning seega saavad ka eestlased neid hõlpsalt osta.

Kui varem on meedias spekuleeritud, et Suurbritannias baseeruv finantstehnoloogiafirma Wise - endine TransferWise, teeb mais aktsiate esmaemissiooni (IPO), siis Financial Timesi (FT) allikate sõnul jääb märkimisperiood ära ja aktsiaid plaanitakse pakkuda otse investoritele, mis tähendab, et need on börsil kohe huvilistele kättesaadavad. See laieneks ka eestlastele, kel on suurtel börsidel korraldatud IPOdel keeruline osaleda.

FT allikate kinnitusel on Wise’i eesmärk oma aktsiad juba juunis börsil noteerida ja praegu käivad regulaatoritega selles osas läbirääkimised. «Tehingu täpne ajastus ja ülesehitus pole veel lõplikult valmis, kuid ettevõte eelistab otsest noteerimist Londonis pärast seda, kui nende palgatud finantsnõustajad olid eelmisel aastal börsile mineku erinevaid võimalusi kaalunud,» rääkis allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles