Venelased ostavad elamispindu Londoni luksusrajoonidesse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miljardär Roman Abramovitš omab Londonis vähemalt 9 korterit.
Vene miljardär Roman Abramovitš omab Londonis vähemalt 9 korterit. Foto: SCANPIX

Londoni kallimate elamispindade turul kasvas venelaste osakaal kõikidest teistest gruppidest enim, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Venelased sooritasid eelmises kvartalis 16 protsenti kõikidest Chelsea, Kensingtoni ja Belgravia linnaosade elamispindadega tehtud tehingutest. Kolmandas kvartalites oli idanaabrite osakaal viis protsenti. Euroopa Liidu riikide kodanike osakaal oli neljandas kvartalis 15 protsenti.

«Tegemist on ettevaatusega, sest asjad on läinud vales suunas liiga kaugele,» ütles Londoni kinnisvarafirma Hamptons International residentide analüüsiüksuse juht Adam Challis. «Väga heade sidemetega inimesed tunnetavad, et ees on väga suur poliitiline ebakindlus ja nad eelistavad oma raha paigutada Londoni kinnisvarasse,» vihjas ta Venemaa eelseisvatele presidendivalimistele, kus peaminister Vladimir Putini pooldajate osakaal on langenud 37 protsendile.

Briti ostjad moodustasid neljandas kvartalis 42 protsenti Londoni luksuskinnisvarast, mis on kaks protsendipunkti vähem kui kolmandas kvartalis. Lähis-Ida ostjate osakaal kasvas 16 protsendini võrrelduna 15 protsendiga kolmandas kvartalis ning hiinlastest ostjate osakaal langes viielt protsendilt kahele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles