Kasutatud autode puudus kergitab müügiplatsidel hindu (3)

Erkki Erilaid
Copy
Tallinn Nordauto tegevjuhi Priit Ärmpalu sõnul on nende praegune sõidukite laoseis tavapärasest poole väiksem. 
Tallinn Nordauto tegevjuhi Priit Ärmpalu sõnul on nende praegune sõidukite laoseis tavapärasest poole väiksem. Foto: Sander Ilvest

Autohuvilised kurdavad, et kasutatud autode ostmine on muutunud sel aastal märkimisväärselt keerulisemaks. Probleem pole mitte koroonapiirangutes, mis ei võimalda ostjatel masinatega tutvuda, vaid pakkumiste vähesuses. Ka hinnad olevat krõbedamad kui varasematel aastatel.

Tõnu, kes soovis osta paari aasta vanuse ja vähesõitnud BMW 318, rääkis, et autot portaalidest otsima hakates selgus, et eestlaste seas küllaltki populaarset automudelit müügist peaaegu ei leiagi. «Müügipakkumisi oli vaid kaks ja kui laiendasin otsingut pisut võimsama mudeliga BMW 320, siis oli valikus küll juba üle 30 masina, kuid nende hinnatase jäi minu jaoks liiga kõrgeks,» ütles ta.

Chevrolet Aveo omanikust Marko jagas kogemust müügipoolelt: «Mul on 2012. aasta Aveo, millega sõidan vähe, ning seepärast üritasin seda juba 2019. aastal müüa. Portaale uurides selgus, et selle aastakäigu Aveosid müüakse kõigest 2000 euroga. Vähese läbisõiduga, roostevaba ja igati korras auto kohta tundus hind madal ja seega heitsin müügimõtted peast.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles