Noorte tööpuuduse tõus jätkub

Erik Aru
, reporter-toimetaja
Copy
Kui 25–54-aastaste seas oli registreeritud töötus veebruaris detsembrist vaid poole protsendikümnendiku võrra suurem, siis nooremate hulgas oli kasv märksa jõulisem – 0,8 protsendi jagu.
Kui 25–54-aastaste seas oli registreeritud töötus veebruaris detsembrist vaid poole protsendikümnendiku võrra suurem, siis nooremate hulgas oli kasv märksa jõulisem – 0,8 protsendi jagu. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kui teistes vanuserühmades on tööpuudus viimastel kuudel stabiliseerunud, siis noorte seas registreeritud töötuse kasv jätkub, selgus eile avaldatud Eesti Panga tööturu ülevaatest.

Mullu kevadel puhkenud koroonapandeemia mõjul kasvas järsult tööpuudus 16–25-aastaste seas, olles tänavu veebruaris kriisieelse ajaga võrreldes enam kui kahekordistunud. Teistes vanuserühmades suurenes töötus märksa tagasihoidlikumalt. Vastupidi vanemaealistele, ei näita noorte töötuse tõus pidurdumise märke. Kui 25–54-aastaste seas oli registreeritud töötus veebruaris detsembrist vaid poole protsendikümnendiku võrra suurem, siis nooremate hulgas oli kasv märksa jõulisem – 0,8 protsendi jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles